Konya'da Nerede Alışveriş Yapılır?

Konya'da Nerede Alışveriş Yapılır?

Konya Tarihi

Türkiye geçmişten günümüze birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Anadolu’nun toprakları anlatmak ve okumak tan ziyade gezilerek karış karış her metresinde acıların, ümidin, kardeşliğin ev sahipliğini görmek mümkündür. Konya da bu güzide yerler arasındadır.

Konya’da Görülecek Yerler

Kutsal Tasvir anlamında bulunan İkon kelimesinden gelmektedir Konya. Geçmiş dönemde kente sıkıntı vermeye başlayan bir ejderhayı yenen kişiye teşekkür manasında kullanılmıştır. Yazı dahi M.Ö 3500 yıllarında kullanılmaya başlandığı baz alınırsa Konya hakikaten ülkemizin en eski yerleşim yerlerindendir. Dünya kategorileri arasında da Konya yemek kültürünün ilk başladığı yerlerdendir. Konya ve çevresinde tarihte Hititler, Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Bergama Krallığı, Roma hüküm sürmüşlerdir. Sonrasında Samanilere, Emesilere kısa süreli ev sahipliği yapmıştır. Uzun süre Bizans’a ev sahipliği yapmış olan Konya 10. Yüzyıldan itibaren de Arapların savaşına maruz kalmış Malazgirt zaferi Selçuklulara geçmiştir. Uzun süre bu şekilde Konya’ya hüküm süren Selçuklulardan sonra Karamanoğulları, Osmanlı ve sonrasında Türkiye olarak ev sahipliğini devam ettirmektedir. Böylece birçok medeniyeti barındıran Konya tarihi bir şölen sunmaktadır. Mevlana Celaleddin Rumi başta olmak üzere, dini önderlerin mezarları bulunmakta, Selçuklulardan, Osmanlıdan kalma büyük eserler yer almaktadır. Rum taş işçiliği ile önemli yer teşkil eden Şile köyü, Şems-i Tebriz’in mezarı, Aziziye cami, tropikal kelebek bahçesi, Selçuklulara ait Karatay medresesi, Nasrettin Hoca’nın memleketi olarak bilindiğinden dolayı onunla alakalı olan Etnografya müzesi, Tuz gölü, İnce minerali medrese, Kilistra Antik kent, şelalesi, Selimiye ve Alaattin cami, Atatürk evi, Karapınar çölü, Meke gölü renklerle doludur Konya. Bu nedenle Konya ziyaretçileri yurt içinden ve yurt dışından kendisine çekmektedir.

Alışveriş

Bu kadar zenginliği barındıran şehre gelindiği zaman unutulmadan söylenecek şey sevdiklerine ziyaretçilerin hediyeler almasıdır. Şehir dışından ve farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler daha çok türbe yanlarında bulunan hediyelik bölümlere gitmekte oralardan hatırı kalacak tablo, kitap, süs eşyası ya da şehre özel üzün süre dayanacak yiyecekler tercih etmektedirler.