Sigarayı Bırakmak İsteyenlere 12 Altın Tavsiye

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere 12 Altın Tavsiye

Sigarayı bırakmayı düşünenlere ve nereden başlayacağını bilmeyenler için uzmanlar tarafından hazırlanan 12 altın tavsiye. Eğer sizde sigarayı bırakmayı düşünüyorsanız bu tavsiyeler size çok iyi gelecek. Sigaranın zararlarından kurtulmak ve yaşam kalitenizi yükseltmek için biran önce sigarayı bırakın. Zamansız ölümlerin %20’si sigara nedeniyle olmaktadır. Sigara içen kişiler içmeyenlere göre ortalama 20 yıl daha az yaşarlar. İçilen her sigara insan ömründen 12 dakika çalıyor.

İşte Sigarayı Bırakmak İçin 12 Altın Tavsiye.

1- Tatile Çıkın : Tatile ya da seyahate çıkarak rutin yaşantınızdan uzaklaşın.

2- Ödül Alma Terfi Etme gibi değişiklikleri değerlendirin : İş başarısı, terfi etme ya da iş başarısı gibi kendinizi daha güçlü hissettiğiniz dönemleri değerlendirin.

3- Arkadaşlarınızdan Destek Alın : Sigarayı bıraktığınızı herkese açıklayın ve onların desteğini alın.

4- Sigarayı Size hatırlatan şeylerden uzak durun : Size sigarayı hatırlatan; çay, kahve gibi maddelerden uzak durun

5- Alkolden uzak durun : Alkol tükettiğimizde irademiz zayıflar buda sigarayı bırakmamızı engeller. Alkol almamaya özen gösterin.

6- Sigarayı Neden Bıraktığınızı Unutmayın : Sigara içme arzunuz geldiğinde bırakma nedenlerinizi tek tek hatırlayın. Dolaşın, dış ortama çıkıp yürüyün.

7- 1 Taneden Bir Şey Olmaz Demeyin : İçtiğiniz tek bir sigara dahi sizi eski tiryakiliğine geri döndürecektir. Asla sigara içmeyin. Tek nefes dahi çekmeyin.

8- Kendinize Meşguliyet Bulun : Boş kalmayın. Kendinize meşguliyet bulun film izleyin. Mutlaka spor yapın. Spor sigara içme isteğinizi azaltır.

9- Sakız, Şeker ve Meyve Tüketin : Sakız, yeşil sebzeler ve havuç gibi sebzeler sigara isteğinizi azaltır. Sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

10- Küçük Oyuncaklarla Ellerinizi Meşgul Edin : Elinizi küçük oyuncaklarla meşgul edin, tespih sallayın anahtarlıkla oynayın.

11- Sigaraya Ayırdığınız Parayı Biriktirin : Sigaraya ayırdığınız parayla kendinizi ya da sevdiklerinizi ödüllendirecek sürprizler yapın.

12- Başkaları Sigara Teklif Ettiğinde Reddedin : Başkaları sigara teklif ettiğinde reddetme hakkınızı kullanın. Onlara göre değil kendi doğrularınıza göre yaşayın.