Deri Kemer Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Deri Kemer Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Deri kemer seçimi yapmak son derece dikkat gerektiren bir konudur. En önemli aksesuarların başında yer alan deri kemer seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Kıyafet Uyumuna Dikkat Edilmelidir

Seçeceğimiz deri kemer modelinin mutlaka elbiselerimize uygun olması gerekir. Bu nedenle kullanacağınız deri kemerin renginin elbiselerle uyum sağlaması çok önemlidir.

Desen Seçimi

Deri kemer seçimi yapılırken sadece kıyafete uygun kemer almak yeterli değildir. Ayakkabı, cüzdan ve çantayla uyumlu deri kemerler seçilmelidir. Kıvrımlarınız dahi deri kemer seçiminde çok önemli bir yere sahiptir.

Deri Türü Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde çeşit çeşit deri kemer üretilmektedir. Deri, süet veya suni deri gibi kemer çeşitleriyle karşı karşıyayız. Ancak en çok tercih edilen kemer modeli deri kemerlerdir.

Boyut Nasıl Olmalıdır?

Kemerin uzunluk ve kalınlığı kemer seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelmektedir. Deri kemer satın alacak olan kişilerin mutlaka bel ölçülerine uygun bir kemer seçmesi gerekmektedir.

Dikişler

Deri kemer dikişi işçilik kısmının en önemli konuları arasında yer almaktadır. Bu nedenle dikişler ne kadar kaliteli ve düzenliyse deri kemerin işçiliğinin o kadar iyi olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca dikişleri kaliteli olan kemerlerin uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür.

Fiyat

Deri kemer fiyatı ile kalite doğru orantılıdır. Kemer alırken mutlaka bilinen markaların modelleri tercih edilmelidir.